Brambor a kedlubnu nakrájíme na kostky. Kousek mrkve a celeru nastrouháme na hrubém struhadle (já používám domácí zeleninovou směs ze strouhané mrkve, celeru, petržele, cibule, česneku, celerové a petrželové nati naložené v soli – má výraznou chuť, ale je dost slaná, tak už polévku nesolím).
Zeleninu dáme vařit v 1,5 litru vody. Posolíme, přidáme čočku, vločky, kmín, petrželovou nať, majoránku a špetku pepře. Za občasného míchání vaříme minimálně půl hodiny. Pokud vaříme z normální čočky, je lepší ji předem namočit nebo předvařit.
V polovině vaření přidáme proužky nakrájené papriky.
Polévka je celkem rychlá, téměř bez práce a díky vločkám je i zdravější a hustá.
Zelenina jde určitě zaměnit za jinou, která je právě na zahradě nebo k dostání v obchodě.
Na trošce oleje krátce orestujeme česnek, přidáme hlívu nakrájenou na kousky a po chvíli nakrájenou brokolici. Podle…
více o Kuskus s hlívou a brokolicí
Všechny přísady na těsto smícháme a vytvoříme vláčné těsto.
Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech (cca 40 x 40…
více o Čokoládové kostky s polevou
Kuřecí špalíčky omyjeme, osolíme, pokapeme citronem, okořeníme tymiánem, pokapeme olejem a opečeme na pánvi. Vyndáme je…
více o Kuřecí špalíčky na tymiánu