Brambor a kedlubnu nakrájíme na kostky. Kousek mrkve a celeru nastrouháme na hrubém struhadle (já používám domácí zeleninovou směs ze strouhané mrkve, celeru, petržele, cibule, česneku, celerové a petrželové nati naložené v soli – má výraznou chuť, ale je dost slaná, tak už polévku nesolím).
Zeleninu dáme vařit v 1,5 litru vody. Posolíme, přidáme čočku, vločky, kmín, petrželovou nať, majoránku a špetku pepře. Za občasného míchání vaříme minimálně půl hodiny. Pokud vaříme z normální čočky, je lepší ji předem namočit nebo předvařit.
V polovině vaření přidáme proužky nakrájené papriky.
Polévka je celkem rychlá, téměř bez práce a díky vločkám je i zdravější a hustá.
Zelenina jde určitě zaměnit za jinou, která je právě na zahradě nebo k dostání v obchodě.
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba…
více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa
Ředkvičky nakrájíme na velmi jemné plátky, vejce oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Utřeme je s majonézou, lehce…
více o Jarní ředkvičková pochoutka