Zdravá a hustá zeleninová polévka

2.71

hodnoceno: 7
Příprava: 60 minut
Porce: 5
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžička petrželová nať
    • 1
      ks brambory větší
    • celer kousek
    • 2
      špetka sůl
    • 1
      ks mrkev stačí kousek
    • 2
      lžička majoránka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 0,5
      ks paprika půlka
    • 2
      lžíce čočka lépe červená
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      ks kedlubna
    • 7
      lžíce ovesné vločky

Postup přípravy receptu

  • Brambor a kedlubnu nakrájíme na kostky. Kousek mrkve a celeru nastrouháme na hrubém struhadle (já používám domácí zeleninovou směs ze strouhané mrkve, celeru, petržele, cibule, česneku, celerové a petrželové nati naložené v soli – má výraznou chuť, ale je dost slaná, tak už polévku nesolím).
  • Zeleninu dáme vařit v 1,5 litru vody. Posolíme, přidáme čočku, vločky, kmín, petrželovou nať, majoránku a špetku pepře. Za občasného míchání vaříme minimálně půl hodiny. Pokud vaříme z normální čočky, je lepší ji předem namočit nebo předvařit.
  • V polovině vaření přidáme proužky nakrájené papriky.
  • Polévka je celkem rychlá, téměř bez práce a díky vločkám je i zdravější a hustá.
  • Zelenina jde určitě zaměnit za jinou, která je právě na zahradě nebo k dostání v obchodě.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: