Nakrájíme si papriky, rajčata, salát a červenou cibulku. Vše dáme do mísy. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a naložíme je do olivového oleje. K tomu přidáme sůl, oregáno a grilovací koření. Prsa osmahneme na pánvičce a přidáme k zeleninové směsi. Dochutíme dle libosti.
Na dip budeme potřebovat rozmělněný česnek, půl kelímku zakysané smetany, bylinnou sůl, bílý jogurt a lžíci majolky. Všechny tyto ingredience smícháme.
Tortilly si mírně nahřejeme na pánvi, poté vložíme doprostřed přiměřené množství směsi (abychom ji mohli zabalit), posypeme sýrem a zabalíme.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě