Nakrájíme si papriky, rajčata, salát a červenou cibulku. Vše dáme do mísy. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a naložíme je do olivového oleje. K tomu přidáme sůl, oregáno a grilovací koření. Prsa osmahneme na pánvičce a přidáme k zeleninové směsi. Dochutíme dle libosti.
Na dip budeme potřebovat rozmělněný česnek, půl kelímku zakysané smetany, bylinnou sůl, bílý jogurt a lžíci majolky. Všechny tyto ingredience smícháme.
Tortilly si mírně nahřejeme na pánvi, poté vložíme doprostřed přiměřené množství směsi (abychom ji mohli zabalit), posypeme sýrem a zabalíme.
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky