Nakrájíme si papriky, rajčata, salát a červenou cibulku. Vše dáme do mísy. Kuřecí prsa si nakrájíme na nudličky a naložíme je do olivového oleje. K tomu přidáme sůl, oregáno a grilovací koření. Prsa osmahneme na pánvičce a přidáme k zeleninové směsi. Dochutíme dle libosti.
Na dip budeme potřebovat rozmělněný česnek, půl kelímku zakysané smetany, bylinnou sůl, bílý jogurt a lžíci majolky. Všechny tyto ingredience smícháme.
Tortilly si mírně nahřejeme na pánvi, poté vložíme doprostřed přiměřené množství směsi (abychom ji mohli zabalit), posypeme sýrem a zabalíme.
Filé položíme v jedné vrstvě do pekáčku vymazaného tukem. Jogurt a bylinky s paprikou smícháme a filé směsí zalijeme.…
více o Rybí filé pečené s jogurtem
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Jablková pusa na rozloučenou
Uvaříme slazené kondenzované mléko – 2 hodiny v klasickém hrnci, 45 minut v tlakovém –…
více o Jablečná pusa na rozloučenou
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem