Ve velkém hrnci osmažte cibulku, přidejte postupně ostatní zeleninu a vařte doměkka. Přidejte koření, smetanu a podle chuti zahustěte jíškou.
Předehřejte troubu na 180°C.
Do pekáčku vložte lasagne (není potřeba předvařovat) střídavě s omáčkou. Počet vrstev záleží na velikosti vaší formy. Zakončete vrstvou omáčky a posypejte sýrem. Dejte péct na 45 až 60 minut.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Na těsto utřeme změklé máslo s cukrem a žloutky do pěny, přidáme promíchané kakao s moukou a práškem do pečiva, nakonec…
více o Opilý Izidor – Luxusní verze
Z mléka, cukru, vanilky a pudinkových prášků uvaříme hustý krém, který za stálého míchání necháme vychladnout. Pak krém…
více o Vanilkový krém na dorty
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka