Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit, přidáme na kousky nakrájené maso a kousek mrkve. Když jsou brambory skoro hotové, přidáme lžíci ovesných vloček a na kraj kastrolku kostičku zmrzlého špenátu. Přikryjeme pokličkou a počkáme, než se špenát prohřeje.
Brambory s vločkami pomačkáme a přidáme lžičku kvalitního olivového nebo slunečnicového oleje. Mrkev nakrájíme na malé kousky a uděláme vodníka. Z brambor a vloček obličej, ze špenátu a masa vlasy, z mrkve pusu a oči. Oči dotvoříme kouskem masa a ždibkem špenátu.
Jídlo je vhodné pro děti od 8. měsíce, nekojené i dříve, jen uzpůsobíme velikosti kousků. Vodník ale určitě potěší i starší děti, třeba tak sní i trochu špenátu, i když ho jinak moc nemusí.
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky…
více o Borůvková kuřecí stehna
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos
Tuk utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem a žloutky. Přimícháme smetanu, mouhu smíchanou s práškem do pečiva a sníh z…
více o Bábovka ze zakysané smetany