Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit, přidáme na kousky nakrájené maso a kousek mrkve. Když jsou brambory skoro hotové, přidáme lžíci ovesných vloček a na kraj kastrolku kostičku zmrzlého špenátu. Přikryjeme pokličkou a počkáme, než se špenát prohřeje.
Brambory s vločkami pomačkáme a přidáme lžičku kvalitního olivového nebo slunečnicového oleje. Mrkev nakrájíme na malé kousky a uděláme vodníka. Z brambor a vloček obličej, ze špenátu a masa vlasy, z mrkve pusu a oči. Oči dotvoříme kouskem masa a ždibkem špenátu.
Jídlo je vhodné pro děti od 8. měsíce, nekojené i dříve, jen uzpůsobíme velikosti kousků. Vodník ale určitě potěší i starší děti, třeba tak sní i trochu špenátu, i když ho jinak moc nemusí.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Předehřejte troubu na 160 stupňů. Kachní prsíčka několikrát nařízněte ostrým nožem a celou kachnu osolte a opepřete.…
více o Pomalu pečená kachna s medem
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu