Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit, přidáme na kousky nakrájené maso a kousek mrkve. Když jsou brambory skoro hotové, přidáme lžíci ovesných vloček a na kraj kastrolku kostičku zmrzlého špenátu. Přikryjeme pokličkou a počkáme, než se špenát prohřeje.
Brambory s vločkami pomačkáme a přidáme lžičku kvalitního olivového nebo slunečnicového oleje. Mrkev nakrájíme na malé kousky a uděláme vodníka. Z brambor a vloček obličej, ze špenátu a masa vlasy, z mrkve pusu a oči. Oči dotvoříme kouskem masa a ždibkem špenátu.
Jídlo je vhodné pro děti od 8. měsíce, nekojené i dříve, jen uzpůsobíme velikosti kousků. Vodník ale určitě potěší i starší děti, třeba tak sní i trochu špenátu, i když ho jinak moc nemusí.
Maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a jemně poprášíme zázvorem. Rychle opečeme z obou stran na rozpáleném oleji.…
více o Vepřové plátky pana nadlesního
Bílky se špetkou soli šleháme, až se vytvoří sníh přidáme cukr a vyšleháme to tuhého sněhu. Po jednom zašleháme žloutky…
více o Pikantní ořechová roláda
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě…
více o Slavnostní plněný chleba
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy