Oloupeme brambory, rozkrojíme a dáme vařit do menšího množství vody. Když se začnou vařit, přidáme na kousky nakrájené maso a kousek mrkve. Když jsou brambory skoro hotové, přidáme lžíci ovesných vloček a na kraj kastrolku kostičku zmrzlého špenátu. Přikryjeme pokličkou a počkáme, než se špenát prohřeje.
Brambory s vločkami pomačkáme a přidáme lžičku kvalitního olivového nebo slunečnicového oleje. Mrkev nakrájíme na malé kousky a uděláme vodníka. Z brambor a vloček obličej, ze špenátu a masa vlasy, z mrkve pusu a oči. Oči dotvoříme kouskem masa a ždibkem špenátu.
Jídlo je vhodné pro děti od 8. měsíce, nekojené i dříve, jen uzpůsobíme velikosti kousků. Vodník ale určitě potěší i starší děti, třeba tak sní i trochu špenátu, i když ho jinak moc nemusí.
Maso osolíme a opepříme, popř. dokořeníme jiným kořením. Na každý plátek zvlášť přidáme worchestrovku a sojovku. Dále…
více o Nejjednoduší výborná marináda
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme…
více o Kmínový chleba z pekárny
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy