Žebírka vepřová, vařená a pečená

3.33

hodnoceno: 3
Příprava: 80 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce sůl
    • 9
      stroužek česnek
    • 3
      l voda
    • 5
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření Kuliček
    • 6
      ks vepřová žebírka 1 žebro = 1 lžíce medu
    • 10
      ks pepř celý Kuličky
  • Marináda
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 2
      lžička zázvor - mletý
    • 6
      lžíce chilli omáčka kuřecí chilli sladká omáčka
    • 0,5
      lžička pepř celý
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

  • Žebírka omyjeme a dáme spolu s kořením do vroucí vody. Vaříme pomalu cca 60 min., poté necháme v teplém vývaru přikryté vychladnout.
  • Vychladlá žebírka dáme na plech vyložený pečícím papírem, nebo alobalem potřeme je marinádou a dáme nejlépe na 24 hod. do lednice.
  • Pečeme cca 1 hod. za častého potírání na 190°C. Po 30 min. potřeme každé žebírko medem (1 žebro = 1 lžíce medu).
  • Autor: Michal Jánský
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: