Nejprve žebírko upečeme dozlatova (asi 25 minut) a slijeme omastek.
Kakao smícháme s moukou, kmínem, paprikou a přidáme oregano, sůl, pepř, vodu a med. Tímto zalijeme žebírko a pečeme ještě asi 30 minut, dokud se omáčka nevypeče a maso nezměkne.
Hotové žebírko pokrájíme na kousky a upravíme na talíř.
Do omáčky v pekáči vlijeme šlehačku a přivedeme k varu. Hotovou omáčkou přelijeme maso.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky, česnek na plátky a vše dáme do zapékací misky, přidáme vegetu, majoránku,…
více o Brambory zapečené s česnekem
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví