Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6–10 minut povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, nemusíme nechávat rozmrznout. Na vyšší pánvi rozpálíme kousek másla s kapkou oleje, přihodíme fazolky, lžičku tymiánu a začneme opékat. Když začnou měknout (cca po 7 minutách), tak je osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zastříkneme sójovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.
Kdo chce, může přidat do pánve k máslu anglickou slaninu na nudličky a fazolky restovat na ní. Také výborné.
Vhodné jako zeleninová příloha ke grilovanému nebo podobně upravenému masu, s přílohou i jako samostatné jídlo.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky