Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6–10 minut povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, nemusíme nechávat rozmrznout. Na vyšší pánvi rozpálíme kousek másla s kapkou oleje, přihodíme fazolky, lžičku tymiánu a začneme opékat. Když začnou měknout (cca po 7 minutách), tak je osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zastříkneme sójovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.
Kdo chce, může přidat do pánve k máslu anglickou slaninu na nudličky a fazolky restovat na ní. Také výborné.
Vhodné jako zeleninová příloha ke grilovanému nebo podobně upravenému masu, s přílohou i jako samostatné jídlo.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélniky asi 10x5…
více o Koláčky z listového těsta
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy