Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6–10 minut povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, nemusíme nechávat rozmrznout. Na vyšší pánvi rozpálíme kousek másla s kapkou oleje, přihodíme fazolky, lžičku tymiánu a začneme opékat. Když začnou měknout (cca po 7 minutách), tak je osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zastříkneme sójovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.
Kdo chce, může přidat do pánve k máslu anglickou slaninu na nudličky a fazolky restovat na ní. Také výborné.
Vhodné jako zeleninová příloha ke grilovanému nebo podobně upravenému masu, s přílohou i jako samostatné jídlo.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve…
více o Senzační tiramisu bez náhražek
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem