Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6–10 minut povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme rovnou, nemusíme nechávat rozmrznout. Na vyšší pánvi rozpálíme kousek másla s kapkou oleje, přihodíme fazolky, lžičku tymiánu a začneme opékat. Když začnou měknout (cca po 7 minutách), tak je osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zastříkneme sójovou omáčkou a přidáme lžíci medu. Ještě chvíli promícháváme a restujeme, dokud se chutě nepropojí.
Kdo chce, může přidat do pánve k máslu anglickou slaninu na nudličky a fazolky restovat na ní. Také výborné.
Vhodné jako zeleninová příloha ke grilovanému nebo podobně upravenému masu, s přílohou i jako samostatné jídlo.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji (cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka