Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony, hrášek a na kousky nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku a nakonec lehce vmícháme našlehané bílky.
Nádivku pečeme ve vymaštěné zapékací míse nebo jí naplníme kuře a zbytek upečeme zvlášť.
Nádivek zde je hodně, ale tato se mi zdála asi nejobyčejnější a přitom doma se snědla, aniž jsme se dotkli toho kuřete. Samozřejmě zeleninu můžeme dát jinou, kterou máme doma a máme rádi.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Smícháme přísady a vlijeme na vymazaný pekáč nebo plech. Tvaroh rozmícháme s vanilkovým cukrem a trochou mléka, dáme do…
více o Tvarohový mřížkový koláč
Těsto připravíme tak, že smícháme vajíčka s cukrem a sádlem, poté šleháme tak dlouho, aby cukr nekřupal mezi zuby (tak…
více o Košíčky maďarské babičky