Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony, hrášek a na kousky nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku a nakonec lehce vmícháme našlehané bílky.
Nádivku pečeme ve vymaštěné zapékací míse nebo jí naplníme kuře a zbytek upečeme zvlášť.
Nádivek zde je hodně, ale tato se mi zdála asi nejobyčejnější a přitom doma se snědla, aniž jsme se dotkli toho kuřete. Samozřejmě zeleninu můžeme dát jinou, kterou máme doma a máme rádi.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Změklé máslo rozšleháme s krupicovým a vanilkovým cukrem, vešleháme celá vejce, mouku s práškem do pečiva, citronovou…
více o Mramorová bábovka od babičky
Předem namočené fazole uvaříme doměkka ve vodě, ve které jsme je namáčeli. Když už jsou měkké můžeme vodu trochu osolit…
více o Fazolový salát s křenem
Maso pokrájíme na plátky, po stranách plátky nakrojíme, naklepeme je, osolíme a opepříme. Špek pokrájíme nadrobno a s…
více o Cibulovo-česnekové plátky