Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony, hrášek a na kousky nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku a nakonec lehce vmícháme našlehané bílky.
Nádivku pečeme ve vymaštěné zapékací míse nebo jí naplníme kuře a zbytek upečeme zvlášť.
Nádivek zde je hodně, ale tato se mi zdála asi nejobyčejnější a přitom doma se snědla, aniž jsme se dotkli toho kuřete. Samozřejmě zeleninu můžeme dát jinou, kterou máme doma a máme rádi.
V hrnku smícháme vodu, solamyl, sojovou omáčku, ocet, cukr, podravku a sůl. Na pánvi rozehřejeme olej a vlijeme obsah…
více o Rychlá sladkokyselá omáčka
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky
Pokud nemáte čerstvé bylinky, použijte sušený tymián, rozmarýn, estragon - 1 lžičku celkem.
1. Cizrnu přes noc namočte…
více o Francouzský salát z cizrny