Rohlíky natrháme a rozmočíme v mléce. Přidáme žloutky, promícháme a přidáme nakrájenou papriku, cibulku, žampiony, hrášek a na kousky nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku a nakonec lehce vmícháme našlehané bílky.
Nádivku pečeme ve vymaštěné zapékací míse nebo jí naplníme kuře a zbytek upečeme zvlášť.
Nádivek zde je hodně, ale tato se mi zdála asi nejobyčejnější a přitom doma se snědla, aniž jsme se dotkli toho kuřete. Samozřejmě zeleninu můžeme dát jinou, kterou máme doma a máme rádi.
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči