2.8
RADA: Zálivka:
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na… více o Krkonošská pohádka
Utřeme 5 žloutků se 170 g cukru, přidáme polohrubou mouku, kakao a sníh z 5 bílků. Těsto dáme do dortové formy a… více o Sladká pohádka
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme šťávu z kompotu, olej, mouku a kypřidlo. Nakonec vmícháme kousky ananasu a… více o Ananasová pohádka
Mák je jednou z nejstarších plodin, které se využívají v české kuchyni. Jídla a moučníky s… Celý článek
Když se vracíte unavení z práce, bývá těžké dát dohromady všechno, co budete potřebovat na… Celý článek
Také jste si dali v novém roce předsevzetí, že zhubnete, začnete cvičit a jíst zdravěji? Aby… Celý článek
Čerstvá, lehká, plná zeleniny a voňavých bylinek. Taková jsou vietnamská jídla. Není divu, že… Celý článek
Zeleninu a jablka drobně nakrájíme a vše smícháme dohromady. Solíme dle potřeby. více o Cibulová pomazánka
Mouku smícháme s cukrem, solí a sodou, přidáme jemný (propasírovaný, rozmixovaný) tvaroh, vejce a rum. Zpracujeme… více o Tvarohové šišky
Bulgur přelijeme 1 hrnkem vařící vody a asi 2 minuty povaříme. Necháme asi 20 minut stát - voda se musí vsáknout. Na… více o Krvavý bulgur
Mléko, cukr, máslo a hladkou mouku dát vařit do kastrolku, přejít varem, do husté směsi nasypat nasekané ovoce, ořechy… více o Marokánky s čokoládovou polevou
Maso očistíme, zbavíme chrupavek a umeleme na masovém strojku, přidáme sůl, pepř a mléko, rozmícháme a necháme odležet… více o Holandské řízky
cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka,cuketyomyjeme,zbavíme konců a nakrájíme také na kolečka,rajčata omyjeme a… více o Francouzský zeleninový nákyp
Práškové šlehačky ušleháme s tekutou šlehačkou a mlékem. Vmícháme zakysanou smetanu, ve které jsme rozmíchali vanilkový… více o Zmrzlina – čokoládová a stracciatella
Piškot Ušleháme bílky s cukrem, žloutky s olejem (může být i víc lžic), přidáme mouku s práškem do pečiva a drceným… více o Piškotovo-bebečkové řezy (co dům dal)
Cibule nakrájená na kostičy se osmahne do zlatova .Odebere se přebytečný olej . Osmahne se na cibuli mleté osolené maso… více o Omáčka ke špagetám
Začínám tím, že si rozkrájíme cibulku na menší kousky a na rozpáleném sádle necháme lehce zhnědnout, potom přidáme… více o Hovězí gulášek
Žloutky, máslo a cukr vymícháme do pěny. Přilijeme mléko s rumem, vsypeme oříšky, rozinky a promícháme. Přisypeme… více o Rumový nepečený dort
* cibuli nakrájíme na jemno a osmahneme na pánvi * maso nakrájíme na kostičky a okořeníme (pepř, sůl) * přidáme… více o Rychlý guláš