Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme. Když je zeleninka orestovaná, poprášíme ji asi tak hrstí krupice, přidáme vejce a vše promícháme.
Do hrnce s připravenou směsí přidáme vroucí vodu (asi tak 1,5 l). Všechno znovu promícháme.
Přidáme kostku masoxu, promícháme a necháme tak 15 minut vařit, dokud zelenina pěkně nezměkne.
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jeden větší).…
více o Zeleninová polévka s drobením
Pomocí nože, kterým uděláme do masa dostatečně velké otvory, prošpikujeme kýtu podélně rozčtvrceným párkem. V misce…
více o VVV – Velice Vydařené Vepřové
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany