V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jeden větší).
Dále přidáme zeleninu, bujón a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Dosolíme a okořeníme.
Brambory rozšťouchneme šťouchadlem. Polévku zavaříme drobením, které si připravíme takto: rozklepneme vejce, osolíme a zapracujeme hrubou mouku tak, aby bylo těsto dostatečně tvrdé a mohli jsme ho do polévky nastrouhat na hrubém struhadle.
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme. Když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle
Brambory oloupeme, nastrouháme, posypeme moukou, osolíme a vejci zaděláme tužší bramborové těsto. Hned jej rozválíme na…
více o Bramborové taštičky se zelím
Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na střední kostky. Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Koření svážeme…
více o Kančí ragú se šípkovou omáčkou
Zpracujeme v těsto a necháme cca 1 hodinu odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky a upečené, jěště teplé, obalíme v moučkovém…
více o Maminčiny vanilkové rohlíčky
Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí a olejem. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme hladké těsto ( přidáme mouku či…
více o Rychlé nekynuté těsto na pizzu