V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jeden větší).
Dále přidáme zeleninu, bujón a vaříme, dokud nejsou brambory měkké.
Dosolíme a okořeníme.
Brambory rozšťouchneme šťouchadlem. Polévku zavaříme drobením, které si připravíme takto: rozklepneme vejce, osolíme a zapracujeme hrubou mouku tak, aby bylo těsto dostatečně tvrdé a mohli jsme ho do polévky nastrouhat na hrubém struhadle.
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme. Když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý…
více o Osvěžující citronová roláda
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Pak vypracujeme těsto a necháme 2 hod. odležet, aby se houska nasákla od brambor.…
více o Bramborovo-houskové knedlíky