Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho, co máme zrovna doma, můžeme přidat i další zeleninu.
Zeleninu nakrájíme a dáme vařit společně s bobkovým listem a dle chuti osolíme. S množstvím vody to nepřeháníme, měla by tak akorát stačit na všechnu zeleninu. Nesmí v ní moc plavat, pak by byl zeleninový vývar příliš řídký a bez chuti.
Cibuli nakrájejte na srpečky, není nutné krájet na malé kousky.
Po uvaření doměkka vyndáme bobkový list a část polévky rozmixujeme – aby polévka zhoustla. Kdo má rád jemnou, hustou polévku, může rozmixovat vše.
Polévku odstavíme a zamícháme do ní zakysanou smetanu. Dle chuti případně ještě dosolíme a podáváme.
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme. Když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jeden větší).…
více o Zeleninová polévka s drobením
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto. Vložíme do mikroténového sáčku a necháme alespoň den uležet. S těstem je možné…
více o Tvarované motané perníčky
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka