Zeleninová polévka se smetanou

4.14

hodnoceno: 7
Příprava: 20 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule menší
    • 2
      ks brambory
    • sůl
    • 3
      ks rajčata středně velká
    • 5
      ks bobkový list
    • 250
      g zakysaná smetana
    • 2
      ks kapie

Postup přípravy receptu

  • Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho, co máme zrovna doma, můžeme přidat i další zeleninu.
  • Zeleninu nakrájíme a dáme vařit společně s bobkovým listem a dle chuti osolíme. S množstvím vody to nepřeháníme, měla by tak akorát stačit na všechnu zeleninu. Nesmí v ní moc plavat, pak by byl zeleninový vývar příliš řídký a bez chuti.
  • Cibuli nakrájejte na srpečky, není nutné krájet na malé kousky.
  • Po uvaření doměkka vyndáme bobkový list a část polévky rozmixujeme – aby polévka zhoustla. Kdo má rád jemnou, hustou polévku, může rozmixovat vše.
  • Polévku odstavíme a zamícháme do ní zakysanou smetanu. Dle chuti případně ještě dosolíme a podáváme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: