Základ zeleninového vývaru: zelenina – rajčata, paprika, brambory a cibule. Dle chuti a toho, co máme zrovna doma, můžeme přidat i další zeleninu.
Zeleninu nakrájíme a dáme vařit společně s bobkovým listem a dle chuti osolíme. S množstvím vody to nepřeháníme, měla by tak akorát stačit na všechnu zeleninu. Nesmí v ní moc plavat, pak by byl zeleninový vývar příliš řídký a bez chuti.
Cibuli nakrájejte na srpečky, není nutné krájet na malé kousky.
Po uvaření doměkka vyndáme bobkový list a část polévky rozmixujeme – aby polévka zhoustla. Kdo má rád jemnou, hustou polévku, může rozmixovat vše.
Polévku odstavíme a zamícháme do ní zakysanou smetanu. Dle chuti případně ještě dosolíme a podáváme.
Na pánvi rozehřejeme máslo. Poté přidáme mraženou zeleninu. Chvíli restujeme. Když je zeleninka orestovaná, poprášíme…
více o Zeleninová polévka na másle
V hrnci na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev.
Zalijeme vodou a přidáme nakrájené brambory (stačí jeden větší).…
více o Zeleninová polévka s drobením
Těstoviny si uvaříme klasickým, běžným způsobem, tzn. vhodíme do vroucí a osolené vody, zamícháme ode dna a vaříme tzv.…
více o Skvělý těstovinový salát
Připravené těsto si rozdělíme na dva plechy na pečící papír potřený olejem. Snažíme se, aby bylo na obou stejně a šup…
více o Osvěžující Kinder mléčný řez
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové