Zeleninové curry ze Středního východu

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: 40 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule velká, nahrubo krájená
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks květák středně velký
    • 1
      hrnek drůbeží vývar
    • 1
      hrnek červená čočka vrchovatý
    • 2
      lžíce rajský protlak
  • Kari koření:
    • 0,5
      lžička chilli
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 1
      lžička kurkuma
    • 0,3
      lžička skořice - mletá
    • 1
      lžička římský kmín mletý
    • 0,1
      lžička hřebíček mletý
    • 0,3
      lžička kardamom mletý

Postup přípravy receptu

  • Uvařte ve vodě čočku doměkka (asi 10 minut).
  • V druhém hrnci osmažte na oleji do sklovita cibuli a rozmačkaný česnek.
  • K cibulovému základu přisypte koření a restujte asi minutu.
  • Přidejte kuřecí vývar, rajský protlak a na malé růžičky rozebraný květák (cca 4,5 hrnku).
  • Povařte do změknutí květáku (cca 10 minut).
  • Do hrnce přidejte uvařenou čočku, popřípadě i s trochou vody, ve které se vařila.
  • Promíchejte, přisolte a povařte dalších 10 minut.
  • Podávejte s vařenou rýží a jogurtem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: