Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou klobásu a dále restujeme. Odstavíme a do tuku vmícháme papriku a necháme rozpustit. Pak přidáme kmín, zalijeme horkou vodou, přidáme masox, česnek a do síťky vložený bobkový list, nové koření a pepř. Uvedeme k varu a přidáme feferonku a na kostičky nakrájené brambory. Když jsou brambory uvařené, vmícháme předem uvařené kysané zelí. Přidáme dále trochu smetany na vaření, lehce povaříme a dle potřeby zahustíme jíškou.
Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme.…
více o Zapečený bramborák se zelím
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje…
více o Hrachová polévka s klobásou
Tento recept kdysi dávno objevila moje maminka v nějakém kuchařském časopise a uchytil se, můj partner již nechce jinou…
více o Rychle, zdravě a chutně losos