Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou klobásu a dále restujeme. Odstavíme a do tuku vmícháme papriku a necháme rozpustit. Pak přidáme kmín, zalijeme horkou vodou, přidáme masox, česnek a do síťky vložený bobkový list, nové koření a pepř. Uvedeme k varu a přidáme feferonku a na kostičky nakrájené brambory. Když jsou brambory uvařené, vmícháme předem uvařené kysané zelí. Přidáme dále trochu smetany na vaření, lehce povaříme a dle potřeby zahustíme jíškou.
Hermelíny podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření…
více o Nakládaný hermelín III.
Cukry, žloutky a máslo vyšleháme, přidáme citrónovou kůru se šťávou, jogurt, smetanu, mouku a nakonec ušlehaný bílek.…
více o Citrónovo-vanilkový pudink
Bůček se sýry a solí propracujeme a dáme do skleňené nebo porcelánové misky. Do směsi uděláme dolíky, zalijeme je pivem…
více o Mletý bůček se směsí sýrů