Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou klobásu a dále restujeme. Odstavíme a do tuku vmícháme papriku a necháme rozpustit. Pak přidáme kmín, zalijeme horkou vodou, přidáme masox, česnek a do síťky vložený bobkový list, nové koření a pepř. Uvedeme k varu a přidáme feferonku a na kostičky nakrájené brambory. Když jsou brambory uvařené, vmícháme předem uvařené kysané zelí. Přidáme dále trochu smetany na vaření, lehce povaříme a dle potřeby zahustíme jíškou.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
1. V hrnci rozpustíme máslo, nasypeme hladkou mouku a uděláme zlatou jíšku, kterou zalijeme vodou nebo vývarem a dobře…
více o Babiččina chlebová polévka