Na másle zpěníme cibulku, přidáme najemno nakrájenou slaninu a klobásku a orestujeme. Až se pěkně rozvoní, zalijeme vývarem (cca 1 litrem), přidáme pokrájené brambory, bobkové listy, nové koření a vaříme, dokud brambory nezměknou. Zelí necháme okapat, můžeme pokrájet a přidáme do hrnce. Povaříme, osolíme, opepříme. Když je zelí měkké, přidáme 0,4 litru mléka s rozmíchanou moukou (máme-li, nahradíme hraškou) a necháme zhoustnout.
Až zhoustne, přidáme na zjemnění 3 lžíce bílého jogurtu a dle chuti dochutíme. Možno přidat i lžíci cukru pro ty, co nemají rádi kyselé. Polévka je lehce pikantní, krásně hustá a výborná. Tento recept je osvědčený v naší rodině, věřím, že si pochutnáte také.
Kuřecí stehna osolíme a opepříme, povrch potřeme rozpuštěným máslem a na každý položíme plátek anglické slaniny. Cibuli…
více o Kuřecí stehna na bílém víně
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku
- maso nakrájíme na nudličky
- cibuli na kostičky
- usmažíme cibuli
- přidáme maso, osolíme
- udusíme do poloměkka
…
více o Vepřové či kuřecí na ananasu