Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší plotýnce orestujeme cibuli a do toho dáme nakrájenou klobásu. Až je klobása s cibulí krásně do zlatova orestována, přidáme celou směs do hrnce s polévkou a na víc dáme ještě hříbky. Přidáme mléko či sladkou smetanu, bujon a znovu trochu majoránky s paprikou. Celé zalijeme zakysanou smetanou a na zahuštění dáme mouku s máslem (připravíme v hrnci po klobásce s cibulí).
Osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou a přidáme pokrájenou klobásu s česnekem. Zalijeme horkou vodou, přidáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
1 Na sušenkový základ promíchejte rozdrcené sušenky s rozpuštěným máslem – klidně v kuchyňském robotu. Směs upěchujte…
více o Banánovo-karamelový dort