Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší plotýnce orestujeme cibuli a do toho dáme nakrájenou klobásu. Až je klobása s cibulí krásně do zlatova orestována, přidáme celou směs do hrnce s polévkou a na víc dáme ještě hříbky. Přidáme mléko či sladkou smetanu, bujon a znovu trochu majoránky s paprikou. Celé zalijeme zakysanou smetanou a na zahuštění dáme mouku s máslem (připravíme v hrnci po klobásce s cibulí).
Osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou a přidáme pokrájenou klobásu s česnekem. Zalijeme horkou vodou, přidáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky,…
více o Sekane znojemske biftecky
Porce kuřete opečeme na oleji, přidáme pokrájenou cibuli a česnek, osolíme, přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do…
více o Kuře po myslivecku s rýží