Nejprve zelí povaříme, poté přidáme nakrájené brambory, koření a na mírném ohni vaříme. Mezitím na vedlejší plotýnce orestujeme cibuli a do toho dáme nakrájenou klobásu. Až je klobása s cibulí krásně do zlatova orestována, přidáme celou směs do hrnce s polévkou a na víc dáme ještě hříbky. Přidáme mléko či sladkou smetanu, bujon a znovu trochu majoránky s paprikou. Celé zalijeme zakysanou smetanou a na zahuštění dáme mouku s máslem (připravíme v hrnci po klobásce s cibulí).
Osmahneme cibulku dozlatova, zaprášíme paprikou a přidáme pokrájenou klobásu s česnekem. Zalijeme horkou vodou, přidáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Krabí tyčinky, pokud jsou zmrzlé, krátce povaříme a nasekáme. Totéž uděláme s chřestem a pokrájíme na kousky, brambory…
více o Karbanátky z krabích tyčinek
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou
Z 80 g cukru uděláme světlý karamel, zamícháme do něj ořechy a odstavíme na pečicí papír vychladnout, vzniklou hmotu…
více o Ztuhlý úsměv (oříškový krém)
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem