Nadrobno nakrájíme cibulku, nastrouháme mrkev, stroužek česneku rozdrtíme a vše na másle restujeme dozlatova. Přidáme zelí ze sklenice a zalijeme 2 l vody. Pořádně promícháme a okořeníme kmínem, paprikou, majoránkou, solí, novým kořením, bobkovým listem, pepřem a necháme vařit.
Zatím si oloupeme brambory a uvaříme ve druhém hrnci. Nakrájíme si klobásy na plátky, které ještě přepůlíme a tak po půl hodině přidáme do hrnce. Připravíme si žampiony také na plátky a růžičkovou kapustu. Oboje dáme vařit do hrnce.
Podle chuti přidáváme průběžně papriku a majoránku. Na závěr vložíme již uvařené brambory a dochutíme jednou nebo dvěma lžičkami cukru.
Kuře vykostíme klasickým postupem na plát, který si roztáhneme a osolíme. Z mletého masa si připravíme standartní směs…
více o Kuřecí roláda s mletým masem
Brambory uvaříme v osolené vodě, vychladlé oloupeme, a nakrájíme na plátky. Špenát omyjeme, nakrájíme, a dusíme asi 5…
více o Zapékané brambory se špenátem