Rozválíme listové těsto a silně ho potřeme kečupem smíchaným s několika prolisovanými stroužky česneku.
Poklademe tím, co lednice dá: šunkou nebo libovolným měkkým salámem, kombinujeme s libovou anglickou slaninou. Je možné poklást i plátky eidamského nebo uzeného sýru. Posypeme hustě dobrým kysaným zelím. Na kraj plátu dáme pruhy červené kapie tak, aby byla uprostřed závinu a zavineme.
Krájíme na asi 2 cm řezy, které položíme naležato na pečicí papír na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme kořením. Já mám osvědčené provensálské koření, které skvěle doplňuje chuť kečupu s česnekem.
V mléce uvaříme hustý pudink a osladíme ho. Necháme vychladit. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na obdélníky asi 10×5…
více o Koláčky z listového těsta
Smíchá se mouka s práškem do pečiva, přidá cukr, skořice, ořechy, nakrájená jablka a nakonec vejce. Vše se smíchá a…
více o Jiřinčina skořicová bábovka
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše
Maso nakrájet na plátky a naklepat.Potřít kořením na křidélka rozmýchaným v oleji a dát opect z prudka z obou stran na…
více o Vepřové plátky po čínsku
Do mletého masa dáme sůl, 1 celé vejce, asi 2 dcl mléka, pepř, popřípadě ještě jiné koření podle chuti, petrželku a…
více o Vepřové ragú z mletého masa