Na vál vysypeme 1kg kysaného zelí, zasypeme hladkou moukou. Vzniklou hmotu prohněteme a to tak, až se přestane lepit. Potom vyválíme v tenkou, 2-3mm vrstvu, nakrájíme na obdelníčky 2x6cm nebo na jiné obrazce a pečeme po obou stranách na rozpáleném oleji do zlatova. Podle chuti přisolíme. Podáváme s bilinkovým čajem, pivem, či bílým vínem. Dobrou chuť.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Předem namočené kroupy dáme do vývaru, přidáme na drobno nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu, opepříme, a…
více o Polévka z uzeného masa II.
Zprvu si zapneme troubu na 200°C .Pak si rozválíme těsto na tenký plátek, pak na dobře rozválené těsto položíme šunku a…
více o Šneci z listového těsta