Na vál vysypeme 1kg kysaného zelí, zasypeme hladkou moukou. Vzniklou hmotu prohněteme a to tak, až se přestane lepit. Potom vyválíme v tenkou, 2-3mm vrstvu, nakrájíme na obdelníčky 2x6cm nebo na jiné obrazce a pečeme po obou stranách na rozpáleném oleji do zlatova. Podle chuti přisolíme. Podáváme s bilinkovým čajem, pivem, či bílým vínem. Dobrou chuť.
Na másle opečeme játra a vyjmeme. Opečeme osolené kuřecí čtvrtky, kostky slaniny, přidáme koření, přilijeme brusinkový…
více o Kuřecí čtvrtky po pražsku
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Středně velký květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na růžičky. Ty vložíme do vroucí osolené vody a krátce je…
více o Květákové placičky s uzeninou