Na vál vysypeme 1kg kysaného zelí, zasypeme hladkou moukou. Vzniklou hmotu prohněteme a to tak, až se přestane lepit. Potom vyválíme v tenkou, 2-3mm vrstvu, nakrájíme na obdelníčky 2x6cm nebo na jiné obrazce a pečeme po obou stranách na rozpáleném oleji do zlatova. Podle chuti přisolíme. Podáváme s bilinkovým čajem, pivem, či bílým vínem. Dobrou chuť.
Kuře rozporcujeme, potřeme česnekem se solí a dáme do pekáčku společně se 2 oloupanými rajčaty. Olej smícháme s pivem,…
více o Kuře pečené v pikantní směsi
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Hermelín plošně rozkrojíme a položíme do rozpáleného oleje řeznou plochou nahoru. Obložíme salámem, posypeme pokrájenou…
více o Hermelín s volským okem