Cibuli s žampiony nakrájíme na kostičky a opékáme na oleji cca 10 minut. Vmícháme nasekanou petrželku, sůl, pepř a hořčici. Očistíme zelí a rozdělíme na 8 listů. Žebra seřízneme a necháme 2 minuty povařit. Prolijeme studenou vodou a necháme chvíli okapat. Maso jen osolíme, opepříme a přilijeme houbovou nádivku. Plátek pak zabalíme do dvou listů, upevníme a necháme péct na oleji. Poté zalijeme vínem a necháme 30 minut dusit. Polévkovou zeleninu nakrájíme, přidáme k masu a dusíme ještě dalších 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu.
Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vroucí osolené vody a postupně…
více o Zelné závitky s mletým masem
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na cibuli. Přidáme nakrájená rajčata, česnek, provensálské koření a…
více o Lilková omáčka na těstoviny
Listové těsto rozdělíme na polovinu a každý díl rozválíme. Do spodu dortové mísy vymazané máslem dáme jednu část těsta,…
více o Hemenex v listovém těstu
Jednoduchá a velice rychlá příprava houskových knedlíků, kde nehrozí, že je rozvaříte, když se budou dělat o pět minut…
více o Jednoduché houskové knedlíky