Pečivo namočíme do studené vody. Zelí očistíme a košťál vyřízneme. Potom vložíme zelí do vroucí osolené vody a postupně opatrně utrhneme 8 vnějších listů. Jejich střední žebra naplocho seřízneme. Zbytek zelí nahrubo pokrájíme. Cibule oloupeme a nasekáme. Papriku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kostičky. Žemli vymačkáme a promícháme s mletým masem, vejcem, cibulí a paprikou, osolíme a opepříme. Na každý zelný list dáme osminu masové hmoty, zavineme a svážeme režnou nití.
V pekáči rozehřejeme máslo a závitky na něm přibližně 10 minut po všech stranách opékáme. Pak do pekáče přidáme zbylé zelí a podlijeme asi 500 ml vody. Přikryjeme poklicí a dusíme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C, plyn stupeň 3) přibližně 40 minut. Smetanu ušleháme se solamylem, ochutíme solí, sladkou paprikou a přidáme k závitkům. Při stejné teplotě zapékáme bez poklice dalších 10 minut. Petrželku opereme, osušíme, najemno posekáme a na závitky posypeme.
Cibuli s žampiony nakrájíme na kostičky a opékáme na oleji cca 10 minut. Vmícháme nasekanou petrželku, sůl, pepř a…
více o Zelné závitky s kuřecím masem
Maso omyjeme, prošpikujeme nudličkami párků, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájenou nadrobno osmažíme na oleji, maso na…
více o Frankfurtská hovězí pečeně
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná