Zelníky

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 200
      ml mléko
    • 1
      ks žloutek
    • pepř mletý
    • 400
      g bílé zelí
    • 20
      g droždí
    • 2
      kostka cukr

Postup přípravy receptu

  • Mouku prosijeme, osolíme, do dolíčku rozdrobíme droždí, vlijeme žloutek s troškou mléka a cukrem, vymícháme nelepivé vláčné těsto, které necháme nakynout.
  • Těsto rozdělíme na velké bochánky, které naplníme zelnou náplní: zelí nakrájíme a podusíme podlité mlékem, osolíme a opepříme.
  • Bochánky zabalené klademe na plech a pomastíme ze všech stran máslem. Po nakynutí pečeme dozlatova. Zelníky vydrží dlouho vláčné.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: