Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí. Okořeníme houbovým kořením nebo jen mletým kmínem, můžeme přidat i špetku staročeského koření. Na vyškvařeném špeku zpěníme přiměřené množství usekané cibule (může jí být na objem, co je masa), přidáme klobásky a maso (pokrájené na kostky), osmahneme, okořeníme, můžeme okořenit i špetkou indického kari, osmahneme, stáhneme z plamene, okořeníme přiměřeným množstvím sladké papriky (můžeme přihodit i špetku pálivé) a ihned podlijeme horkou vodou. Promícháme, spojíme se zelím, promícháme, zahustíme smetanou a krátce povaříme, příp. můžeme ještě podlít Budvarem či tmavým Kozlem (můžeme i obojím přiměřeně dle množství a chuti). Necháme odležet do druhého dne, kdy to podáváme s houskovým knedlíkem.
Předtím, než se pustíme do vaření, můžeme nakrájená masa nechat chvíli marinovat v dezertním víně nebo dobré staročeské medovině.
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem