Zelný kotlík

2

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      lžička paprika - sladká
    • 400
      g klobása několik druhů
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 1
      lahev pivo
    • 750
      g vepřové maso nebo kuřecí, či obojí
    • 50
      g špek
    • 1
      lžíce houbové koření nebo jen mletý kmín
    • 1
      lžíce staročeské koření

Postup přípravy receptu

  • Kysané a sterilované zelí můžeme pokrájet a dáme i s lákem vařit s utřenými (nebo prolisovanými) stroužky česneku se solí. Okořeníme houbovým kořením nebo jen mletým kmínem, můžeme přidat i špetku staročeského koření. Na vyškvařeném špeku zpěníme přiměřené množství usekané cibule (může jí být na objem, co je masa), přidáme klobásky a maso (pokrájené na kostky), osmahneme, okořeníme, můžeme okořenit i špetkou indického kari, osmahneme, stáhneme z plamene, okořeníme přiměřeným množstvím sladké papriky (můžeme přihodit i špetku pálivé) a ihned podlijeme horkou vodou. Promícháme, spojíme se zelím, promícháme, zahustíme smetanou a krátce povaříme, příp. můžeme ještě podlít Budvarem či tmavým Kozlem (můžeme i obojím přiměřeně dle množství a chuti). Necháme odležet do druhého dne, kdy to podáváme s houskovým knedlíkem.
  • Předtím, než se pustíme do vaření, můžeme nakrájená masa nechat chvíli marinovat v dezertním víně nebo dobré staročeské medovině.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: