Zelný salát s mrkví Zelí a mrkev nastrouháme na jemné nudličky, přidáme najemno nakrájenou cibuli a promícháme. Dle chuti osolíme, opepříme… více o Zelný salát s mrkví
Zelný salát s rozinkami Hlávkové zelí jemně nakrájíme a mírně osolíme, aby pustilo šťávu. Potom přidáme kremžskou hořčici, majonézu a jogurt … více o Zelný salát s rozinkami
Kuřecí kousky se žampiony a koprem Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky nebo menší kousky, zprudka osmahneme na troše rozpáleného oleje, přidáme na větší… více o Kuřecí kousky se žampiony a koprem
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji… Rebarbora je tak trochu záhadná surovina. Je to ovoce, nebo zelenina? Může se jíst syrová,… Celý článek
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či… Jsou plné vitamínu C, jejich lehce pikantní chuť dodá šmrnc nejen pomazánkám a salátům a navíc… Celý článek
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo… Boho styl je ve svatebním světě stále oblíbenější, a tak není žádným překvapením, že proniká i… Celý článek
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se! Někdo má, pokud jde o vaření a pečení, talent od pánaboha, a ať uvaří cokoli, je to skvělé.… Celý článek
Bramborový špíz s česnekovo… Syrové nebo uvařené brambory nakrájíme na větší čtvrky, osolíme. Zeleninu nakrájíme také na větší kousky a střídavě… více o Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou
Zapečená rýže se zelím a smetanou Rýži několkrát propláchneme teplou vodou, nakonec studenou vodou a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme… více o Zapečená rýže se zelím a smetanou
Buřty na černém pivu Špekáčky (pokud nejsou v přírodním střívku) oloupejte, nakrojte podélně do dvou třetin výšky a do zářezů vložte po dvou… více o Buřty na černém pivu
Obalované koblížky Do tvarohu zamícháme žloutky, z bílků ušleháme tuhý sníh. Do tvarohu přimícháme mouku s práškem do pečiva a sůl.… více o Obalované koblížky
Trdelník Do misky dáme mouku, rozpuštěné máslo, práškový cukr, vejce a špetku soli. Připravíme si kvásek (do zahřátého mléka… více o Trdelník
Bulharské kuře Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Vyndáme z pánve a uchováme v teple. Na pánev přidáme na kostičky… více o Bulharské kuře
Polévka s hovězím masem Očištěně maso nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě. Do polévky přidáme na hrubo nastrouhanou kořenovou… více o Polévka s hovězím masem
Ovesné sušenky rozpustím kostku másla/Hery, ve které opeču pytlík ovesných vloček. Přidám 100g sekaných oříšků a rozinky. Po… více o Ovesné sušenky
Rychlovka s broskvemi Začněte drobenkou. Smíchejte cukr krupici, mouku a máslo a asi dvě minuty je přemílejte mezi prsty. Zhruba půl hrnku… více o Rychlovka s broskvemi
Svíčková omáčka Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš… více o Svíčková omáčka
Chleba od Hadičky Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom… více o Chleba od Hadičky
Pomazánka česneková se sýrem Smícháme žervé s máslem a přidáme rozmačkaný česnek a najemno nastrouhaný sýr. Celé to zamícháme a máme hotovo. více o Pomazánka česneková se sýrem