Zelný salát s mrkví Zelí a mrkev nastrouháme na jemné nudličky, přidáme najemno nakrájenou cibuli a promícháme. Dle chuti osolíme, opepříme… více o Zelný salát s mrkví
Zelný salát s rozinkami Hlávkové zelí jemně nakrájíme a mírně osolíme, aby pustilo šťávu. Potom přidáme kremžskou hořčici, majonézu a jogurt … více o Zelný salát s rozinkami
Kuřecí kousky se žampiony a koprem Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky nebo menší kousky, zprudka osmahneme na troše rozpáleného oleje, přidáme na větší… více o Kuřecí kousky se žampiony a koprem
Domácí pesto z medvědího česneku 3x jinak: Klasické podle… Medvědí česnek je v posledních letech stále populárnější ingrediencí. A jedním z nejlepších… Celý článek
Jak se vyrovnat se změnou času? Dejte si medvědí česnek, semínka… V neděli 30. března se opět po půl roce mění čas, tentokrát na letní. Tato jarní změna je… Celý článek
Kopřiva dokáže zjara vygruntovat organismus. Vyzkoušejte čisticí… Naše babičky dobře věděly, že mladé jarní kopřivy dokážou vyčistit náš organismus od toxických… Celý článek
Neodolatelné brownies 5x jinak: Křupavé s karamelem, bez mouky i… Dobijte si s příchodem jara baterky přípravou lahodné čokoládové pochoutky zvané brownies.… Celý článek
Pečení pstruzi Brambory oloupeme a omyjeme. V osolené vroucí vodě je vaříme asi 20 minut a slijeme. Mezitím opláchneme a osušíme… více o Pečení pstruzi
Charlotta s mangem Pudinkový prášek uvaříme s mlékem a drobným cukrem. Za občasného míchání vychladíme, aby se nám nevytvořil škraloup.… více o Charlotta s mangem
Medové trubičky plněné koňakovým… Prosátou mouku promíchejte s jedlou sodou a cukrem, přidejte med, mléko, žloutky, vypracujeme hladké těsto. Na… více o Medové trubičky plněné koňakovým krémem
Pórkový nákyp Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme olejem. Na kostičkách anglické slaniny podusíme pórek nakrájený na kolečka. V misce… více o Pórkový nákyp
Fazolková polévka mojí tchýně Z másla a mouky uděláme jíšku, přidáme mletou sladkou papriku, rychle zamícháme a zalijeme asi dvěma hrnky vody.… více o Fazolková polévka mojí tchýně
Nejlepší kakaovo-oříškové pracny Do velké mísy prosijeme 250g hladké mouky, přidáme 250g cukru, 250g másla, 250g mletých vlašských ořechů, 1 vejce, 1… více o Nejlepší kakaovo-oříškové pracny
Falešný tatarák z uzeniny Uzeninu s cibulí umeleme na masovém mlýnku, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Podáváme s topinkami nebo toasty… více o Falešný tatarák z uzeniny
Čočka nakyselo – salát Cibuli oloupeme, drobně pokrájíme a na trošce olivového oleje osmažíme. Uzené maso pokrájíme na kostičky, přidáme k… více o Čočka nakyselo – salát
Bramborový koláč s jablky Omyté brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme, a v míse dobře rozmačkáme. Z mouky, soli, hery,… více o Bramborový koláč s jablky
Zelené fazolky na tymiánu a česneku Pokud použijeme fazolky čerstvé, nejdříve je 6-10 min. povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Mražené fazolky dáváme… více o Zelené fazolky na tymiánu a česneku
Tvarohové knedlíky plněné ovocem Těsto umícháme a vytvarujeme na vále, pak je plníme ovocem. Vaříme v osolené vodě 5-8 minut. více o Tvarohové knedlíky plněné ovocem
Kokosovo-arašídové sušenky Předehřejte troubu na 180C. Všechny ingredience v míse rukama zpracujte a vytvářejte v dlaních kuličky, které potom… více o Kokosovo-arašídové sušenky