Hlávkové zelí jemně nakrájíme a mírně osolíme, aby pustilo šťávu. Potom přidáme kremžskou hořčici, majonézu a jogurt (půl na půl), drobně nakrájenou cibuli a nakonec hrst rozinek.
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a máslo utřeme do pěny, přidáme tvaroh, ořechy – mleté i sekané, tuhý sníh z bílků, mouku…
více o Tvarohové řezy s rozinkami
Rozinky namočíme do vody. Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a vyšleháme ho v misce do pěny. Postupně přidáme…
více o Tvarožník s ořechy a rozinkami
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého…
více o Jahodovo-rebarborové tiramisu
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala…
více o Talianska šošovicová polievka