Tři velké cibule nakrájíme a na oleji dočervena osmažíme. Přidáme kysané zelí a podlijeme trochou vody. Podle chuti přidáme cukr, sůl, drcený kmín a dusíme doměkka.
Když je zelí měkké, vypneme plotýnku, zelí zaprášíme hrubou moukou, přiklopíme a necháme tak dvě minuty odstát. Pak všechno promícháme, dáme do cedníku, vymačkáme šťávu a necháme vychladnout.
Na válu poprášeném hladkou moukou rozválíme jedno listové těsto, posypeme lehce strouhankou. Doprostřed placky dáme po celé délce pruh zelí, asi tak tři čtvrtiny množství, na něj poklademe celou klobásu nebo párek a přikryjeme zbytkem zelí.
Jeden okraj těsta přeložíme, utáhneme, potřeme rozšlehaným vejcem, potom přeložíme druhý díl placky a konce přehneme dolů. Pak už jen štrúdl propícháme vidličkou, pomašlujeme vejcem, hojně posypeme drceným kmínem a hrubou solí.
Pečeme v předehřáté troubě na 250 °C asi půl hodiny.
Maso opláchneme a osušíme. Osolíme a opepříme. Lístky šalvěje otrháme a poklademe na řízky. Vždy dva řízky přiložíme na…
více o Krůtí řízky alá saltimbocca
Vše smíchat dohromady, nalít do lahve a užít si pěkné Vánoce!
Je možné část Salka vyměnit za pikao, nebo Tatra mléko…
více o Vaječný likér snadno a rychle
Všechno mimo ovoce dáme do pekárny a zapneme program marmeláda, asi 20 min. před koncem přidáme nakrájené ovoce a pokud…
více o Ovocná rýžová kaše z pekárny
Do hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mleté maso, přidáme chilli (podle chuti), rajský protlak, pepř a sůl. Podlijeme…
více o Mexická polévka z naší hospody